Visie

Sportschool Meulebeke koppelt kwaliteitsvol onderwijs - met focus op sport en wetenschappen - aan een intensieve persoonlijke begeleiding. School en internaat willen daarbij een lerende organisatie zijn: zowel leerling als leerkracht en opvoeder staan permanent open voor opbouwende evaluatie en streven naar beter in het eigen functioneren. Je wordt optimaal voorbereid op het hoger onderwijs en intensief ondersteund in je groei naar volwassenheid.

Ons opvoedingsproject, het self-government, leert je met verantwoordelijkheid omgaan, scherpt je sociale vaardigheden en nodigt voortdurend uit tot inspraak, initiatief en creativiteit. Zo bereik je een evenwichtige ontwikkeling, niet alleen van jezelf, maar ook van de groep waarin je leeft. Bovendien worden die doelstellingen geprikkeld door de eigenheid van ons studieaanbod. Als sporter kan je op de tanden bijten of je iets ontzeggen; je verlegt je grenzen en kent de vreugde van het overwinnen, de kameraadschap en de solidariteit. Ook onze laatstejaars helpen je hierbij.

Sportschool Meulebeke is een hechte gemeenschap waarin we samen werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Onze school stimuleert een sfeer van vertrouwen: je kent de spelregels, je leeft die na... ook als de scheidsrechter even niet kijkt. Kortom, je bouwt mee aan een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar samen geleefd wordt.

 

Wens je meer informatie?

Contacteer ons