Internaat

Samen op internaat: Inspannen & ontspannen

Het internaat zoekt een evenwicht tussen studie, sport en ontspanning. 

Het intensieve groepsleven scherpt je sociale vaardigheden. Tijdens sport, spel en studie deel je tijd en ruimte met vrienden. Zo ondersteun je elkaar in de groei naar volwassenheid.

's Morgens word je om 06.30u gewekt. Na het opruimen van je kamer wacht het ontbijt. De lessen starten om 08.15u. Even voor 12.00u volgt het middagmaal met erna een tweede blok lessen. De ontspanningsperiode (vanaf 16.30u) biedt je de mogelijkheid tot sport, rustige recreatie, een gezellige babbel, zelfstudie of lectuur, studiebegeleiding of lekker niets doen... Na het avondmaal (18.00u) en een hap verse lucht wordt het menens: studie van 19.10u tot 20.00u en opnieuw tussen 20.20u en 21.10u. Na het avondappel (21.15u) kan je nog even ontspannende muziek beluisteren, nakaarten met je kamergenoot om vanaf 22.00u in stilte weg te dromen.
Je merkt het: het internaat brengt je structuur en regelmaat bij. Dat kan jouw schools en sportief presteren alleen maar bevorderen.

De opvoeders staan in voor een rustig klimaat, dat efficiënt studeren mogelijk maakt. Zij zorgen graag voor een stuk persoonlijke begeleiding. Met onze brochure 'Start to study' als basis, volgen zij jouw studie(methode) en resultaten regelmatig op.

Actief op internaat

De opvoeders organiseren heel  wat activiteiten, zowel op het domein als op verplaatsing (bowling, ijsschaatsen, minigolf, enz...) Tijdens de vrije tijd beschik je over de terreinen van het sportcentrum (voetbalvelden, piste, zwembad...) en de eigen accommodatie (ontspanningsruimtes, sporthal, fitnessruimte, computerlokaal, enz...) Meestal bepaal je zelf hoe je die vrije tijd invult, maar geregeld voorziet het internaat activiteiten die de onderlinge samenhang vergroten (o.a. Leefsleutels). We spreken je talenten aan bij de uitwerking van o.a. enkele bezinningen, het sinterklaas- of carnavalsfeest, de VILO-awards of een talentenavond. Sporttornooien of klassencompetities stimuleren zowel de groepsgeest als een gezonde rivaliteit.

Als je bij een sportclub aangesloten bent, kan je ook buitenschools trainen.

Hoeveel betaal je voor het internaat?

Het internaatsgeld staat vermeld in zowel het inschrijvingsdossier als in het reglement (cf. Praktische info > Nuttige documenten). Gezinnen met meer dan twee kinderen ten laste kunnen van een reductie genieten. Het internaatsgeld wordt maandelijks verrekend (tien gelijke schijven).

 

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons!