Optie judo

Optie judo staat open voor leerlingen van de tweede en derde graad. Deze optie biedt een zo breed mogelijk judoaanbod aan. Onze judoleraar is 5de dan en VTS-gediplomeerd A-trainer. Hij staat garant voor boeiende en gevarieerde trainingen: na een stevige opwarming waar de basis wordt gelegd voor de nodige uithouding, kracht, snelheid, lenigheid… komen verschillende technieken aan bod die aangeleerd en ingeoefend worden. Uiteraard worden daarna ook de nodige randori (een-op-een kampen) voorzien. Er wordt rekening gehouden met de wedstrijdkalender en in samenspraak met onze judoka’s zorgen we dat de schooltrainingen een goede aanvulling zijn op de eigen clubtrainingen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ruimte maken om te trainen voor een volgende gordel of voor een aankomende competitie.

Om te starten in optie judo hoef je echter niet per se aangesloten te zijn bij een club en ook voorkennis is niet nodig. Beginnende judoka’s worden intensief begeleid zodat ze snel de basisvaardigheden onder de knie krijgen en kunnen aansluiten bij de meer gevorderde judoka’s. Op termijn raden we dan wel ten sterkste aan om aan te sluiten bij een club om zo extra te kunnen trainen en de behaalde gordels te laten erkennen door de Vlaamse Judofederatie. 

Er is ook een aanbod om met de judoka’s van de optie in groep buiten school te gaan trainen. Elk jaar wordt er een stage voorzien en met optie judo nemen we daarnaast ook deel aan de scholenkampioenschappen.  

Benodigdheden:

Een judogi (judopak) (dit kan eventueel via de leerkracht aangekocht worden)

 

 

Heb jij interesse in deze sportoptie?

Contacteer ons