Optie golf

Aangezien golf een individuele sport is, kunnen leerlingen van de tweede en derde graad perfect samenwerken. Het Golfvaardigheidsbewijs is een minimumvereiste.

De inschrijving bevat een lidmaatschap van Golfclub Waregem waardoor de leerlingen het ganse jaar gebruik kunnen maken van de practice faciliteiten en de 9- en 18 holes courses van Golfclub Waregem.

De verplaatsingen heen en terug naar Waregem gebeuren met eigen busvervoer.

Lesrooster en programma:
2 lesuren op maandagnamiddag en 2 lesuren op donderdagnamiddag.

Woensdagnamiddag: competities Stableford of strokeplay, over 9 of 18 holes.

We plannen ook 3 daguitstappen naar andere golfterreinen met een competitie tegen plaatselijke juniorteams en het Interscholen kampioenschap  ingericht door Golf Vlaanderen. 

Op het programma staat ook een jaarlijkse stage van 2 à 3 dagen waar verschillende golfterreinen gespeeld worden. De voorbije jaren bezochten we al  Koksijde Ter Hille, Oostburg, G&C De Palingbeek, GCC Oudenaarde…

Programma eerste semester:

Techniek: lange slagen, pitching op fairway en vanuit rough, kort spel met veel aandacht naar chipping en putting en bunkerslagen. Regelmatig testen we de preciesheid van de lange slagen tot en met de putting.

Theorie: “Technische beschrijving over de golfslagen”. Golfregels en aanpassingen. Tijdens winterse dagen kunnen we gebruikmaken van indoorinstallaties in de sporthal van de school met afslagnetten, putting matten en een volledig uitgeruste fitnesszaal.

Programma tweede semester:

Course management en afwerking: kort spel rond en op de greens. 

Competities over 9 holes strokeplay en matchplay, onder de eigen spelers.

Competities 18 holes op eigen terrein of op verplaatsing (uitstappen en stage) om HCP aan te passen. 

 

Lesgevers:        
- pro Geoffrey Beernaert van Golfclub Waregem
- Tine Fournier, initiator Golf Vlaanderen
- Julien Depaepe, Master LO en Coaching

 

Heb jij interesse in deze sportoptie?

Contacteer ons