Optie fitness

De optie fitness  gaat door op maandag- en donderdagnamiddag in “De Kaai” in Kortrijk. Het vervoer heen en terug naar Kortrijk wordt verzorgd met eigen busvervoer.

Deze optie wordt georganiseerd in samenwerking met sportcentrum De Kaai in Kortrijk waar de leerlingen gebruik kunnen maken van alle nodige faciliteiten. De leerlingen krijgen hierbij een jaarabonnement aangeboden. Deze optie kan gekozen worden door alle leerlingen.

Deze optie biedt periodiek (minimaal 6 lestijden) een hele waaier aan activiteiten aan:
* spinning – XCO training – zumba – stepconditie – kickfun – flexibiliteitstraining – crossfit
* core-stability – elastiektraining – Pilates – bodysculpting – bodypump en cardio- en krachttraining op toestellen

Op deze manier leren leerlingen zowel individueel als in groep hun fysieke conditie op punt stellen. Elk schooljaar wordt er een meerdaagse fitnessstage aangeboden waar in diverse fitnesscentra in Vlaanderen alle facetten van fitness aan den lijve worden ondervonden. 

Ook op school kunnen de leerlingen van deze optie hun medeleerlingen begeleiden in de volledig vernieuwde fitnessruimte. Dit past ook volledig in onze filosofie van het Self-governmentproject.

De bezieler en lesgever aan onze school is Thierry Vandekerckhove. Hij is ook lesgever aan Sport Vlaanderen (preventief sporten, anatomie, fysiologie, trainingsmethodiek) en lesgever aan de opleiding fitnessinstructeur bij Syntra West.

 

 

Heb jij interesse in deze sportoptie?

Contacteer ons